Oplossingen

Zo krijg je meer inzicht

Zorg dat de oplossingen komen vanuit problemen of wensen van je gebruikersgroep. Doe geen aannames dat kan er voor zorgen dat je ontwikkeltijd gaat naar oplossingen die overbodig zijn.

Gebruikers data

Krijg inzicht in je gebruikers doormiddel van data

Er zijn verschillende tools die helpen bij het verzamelen van gebruikers data. Zorg dat je naast de kwantitatieve data, zoals bijvoorbeeld Google analytics, ook kwalitatieve informatie verzamelt. Deze data is meer gericht op het gedrag van de gebruiker binnen je software. Ook kun je inzage krijgen in de wijze waarop de gebruikers zich bewegen door de software. Dit zorgt voor meer kennis over het gebruik van je product waardoor je betere op maat gemaakte oplossingen kunt ontwerpen.

Gebruikers input

Betrek de gebruikers groep bij de ontwikkeling

Naast het meten van het gedrag van je gebruikers is het ook van belang om direct contact met je gebruikers te hebben. Door middel van enquêtes krijg je veel waardevolle informatie van je gebruikers. Een enquête geeft gebruikers de mogelijkheid om ervaringen te delen met het ontwikkelteam. Op deze manier kan je goed zien hoe de gebruikers naar je product kijken en waar hun prioriteiten liggen. Ook krijgen de gebruikers hiermee het gevoel dat zij input kunnen leveren aan de software die ze gebruiken.